Antiikkien suosio on rajussa kasvussa – yhä useampi haluaa kotiinsa mummolan mystistä tunnelmaa

Kysyttäessä ihmisiltä, millainen sisustustyyli heitä eniten ärsyttää, nousee pinnalle ennen kaikkea yksi tyylisuunta: sairaalamaisen kokovalkoiset sisustukset. Tämä moderni tyylisuunta on ollut pinnalla jo noin vuosikymmenen, joten ei ihme, että tämä täydellistä sisutuslehtien tyyliä jäljittelevä tyylisuunta on alkanut tulla monelta jo korvista pihalle. Tämä on tuonut mukanaan kuitenkin myös kauan kaivatun sivuefektin – muut tyylisuunnat ovat nimittäin saaneet jalansijaa sisustusalan näyttämöllä. Kun kokovalkoinen, skandinaavisen moderni sisustus ei enää kiinnosta, ovat jalansijaa saaneet esimerkiksi boho, retro sekä kaikkien rakastama rokokoo, joka tuo mieleen mummolan jylhine vitriineineen ja kauniine samettisohvineen.

Miksi antiikeilla sisustaminen viehättää?

Antiikkityylinen sisustus eli niin sanottu rokokoo on löytänyt tiensä yhä useamman sisustusintoilijan kotiin. Mutta miksi juuri rokokoo? Yksi antiikeilla sisustamisen hauskimmista puolista on tietenkin se, että näitä tavaroita ei saa tavallisista kaupoista! Sinun ei siis valkoisesta steriilisisustuksesta poiketen tarvitse pelätä, että jokaisella ystävälläsi on täsmälleen identtinen sisustus. Ei – sillä saadaksesi antiikkityylistä sisustusta kotiisi, sinun on sisustusliikkeen sijaan suunnattava antiikkeja myyvään liikkeeseen, antikvariaattiin, kirppikselle, huutokauppaan tai vaikkapa mummon ullakolle! Yksi asia on kuitenkin varmaa – kun valitset kotisi sisustustyyliksi rokokoon, kenelläkään ei taatusti ole juuri sellaista sisustusta, kuin sinun kotonasi.

Mitä antiikkien suosio on tarkoittanut antiikkiliikkeille?

Kolikoilla on aina kaksi puolta, sanotaan. Tässä tapauksessa kuitenkin molemmat puolet ovat toinen toistaan parempia! Siinä missä kuluttajille antiikeilla sisustamisesta on tullut hauska harrastus ja aivan uusi ja jännittävä tapa sisustaa, ovat myös antiikkiliikkeet saaneet uutta tuulta purjeidensa alle.

Enää eivät voikaan nämä liikkeet tuntea jokaista asiakasta ulkomuistista, vaan myös ne ovat saaneet turvautua crm n kaltaisiin työkaluihin pitääkseen asiakkaansa tyytyväisenä. CRM auttaa antiikkiliikkeitä asiakkuudenhallinnassa, mikä tarjoaa asiakkaille ainutlaatuisen asiakaskokemuksen ja takaa, että he asioivat liikkeessä jatkossakin ja liike erottuu markkinoilla edukseen. CRM on metodi, joka on kasvussa aivan kaikilla aloilla, mutta miksi sitä kaivataan juuri antiikkiliikkeiden kohdalla? Kun vaihtoehtojen määrä kasvaa, haluaa jokainen asiakas mahdollisimman yksilöityä palvelua. CRM auttaa antiikkiyrittäjää tarjoamaan juuri tätä – sen avulla yrittäjä ja kuluttaja löytävät toisensa.

Antiikkiliikkeiden omistajat kertovat, että juuri tällä hetkellä liikkuu hyvin ihan kaikenlainen antiikki tavara. Harrastajat ja sisustajat kaipaavat kotiinsa etenkin jylhiä puisia huonekaluja sekä kauniita koukeroin koristeltuja samettisohvia, mutta myös pienemmät sisustustuotteet ja esimerkiksi vanhat kauniit kirjat tekevät hyvin kauppansa. Tämä on tietysti ollut todella tervetullut muutos alalle, jossa kärsittiin pitkään asiakaskadosta valkoisen massamuodin vyöryessä sisustukseen.

Haluaisin sisustaa kotini rokokoo-tyyliin: mistä aloitan?

Haluaisitko sinäkin saada kotiisi hieman aatelisvibaa? Oli kyseessä sitten kartano, tavallinen puinen omakotitalo, rivitalonpätkä tai vaikka yksiö Helsingin Pasilassa, voi minkä tahansa tilan hyvin sisustaa antiikeilla – se ei nimittäin katso sijaintia, ei sitten ollenkaan. Jos haluaisit siis muuttaa kotisi sisustuksen tähän tyyliin, suosittelemme ensin aloittamaan kaikkein suurimmista esineistä – rokokoo-tyyliset pöydät, sohvat, tuolit ja kalustot löydät helposti antiikkiliikkeistä, kirpputoreilta tai vaikkapa netistä. Yksi antiikeilla sisustamisen hauskimmista puolista on juurikin oikeanlaisten kalusteiden metsästys – et koskaan voi tietää, milloin juuri se oikea tulee vastaan. Kun olet löytänyt kodin suurimmat esineet itseäsi miellyttävässä tyylissä, voit helpommin valikoida tyyliin ja värimaailmaan sopivia tapetteja ja koriste-esineitä sekä muita vastaavia sisustuselementtejä. Ei siis muuta kuin ylös, ulos ja metsästämään antiikkeja! Hyviä aloituspaikkoja voivat olla vaikkapa ihan paikalliset kirpparit tai antiikkiliikkeet, joiden olemassaoloa et ole koskaan aiemmin tullut huomanneeksi. Onnea matkaan!

flash-blog