Antiikin keräily lainarahalla

Antiikkia voi ostaa sekä toiselle lahjaksi että kerätä itselleen. Antiikin keräily onkin harrastus, jolla on takanaan pitkät juuret.

Antiikin keräily on jännittävä harrastus

Antiikkia keräileviin ihmisiin voi törmätä esimerkiksi antiikkimessuilla. Monet sekoittavat kirpputorit antiikkien keräilijöihin, mutta kirpputoreilta harvoin enää löytyy todella arvokkaita antiikkisia tuotteita. Antiikkimessujen lisäksi huutokaupat vetävät puoleensa antiikkisten esineiden metsästäjiä.

Antiikkien keräily ei vedä puoleensa vain eläkeläisiä, sillä yhä nuoremmat ihmiset ovat lähteneet mukaan antiikkien keräilyyn. Monille kyseessä on muutakin kuin harrastus; se on intohimo ja elämäntapa.

Antiikkia lainarahalla?

Vaikka antiikin keräily ei aina vaadi taskusta miljoonia euroja, on tärkeää, että keräilijällä on omasta takaa pääomaa, sillä harvinaisen keräilyesineen osuessa omalle kohdalle ostopäätös on tehtävä nopeaa. Aina säästöjä ei ole kertynyt tai odottamaton elämäntilanne vei antiikin keräilyyn suunnatut säännöt mennessään.

On hyvä pitää mielessä, että lainarahaa ei ole tarkoitettu päivittäiseen elämään. Yleensä lainaa haetaan esimerkiksi asunnon, auton tai vaikkapa veneen ostoon, mutta sitä voidaan hakea myös kulutukseen. Koska lainoja löytyy markkinoilta tänä päivänä niin moneen eri tarkoitukseen, on tärkeää, että lainat muistetaan kilpailuttaa https://www.rahalaitos.fi-sivuston kautta.

Lainat kilpailuttamalla selviää, mikä lainatarjouksista on kaikkein edullisin. Lainojen kilpailuttaminen ottaakin huomioon tavallisen nimelliskoron lisäksi myös todellisen vuosikoron, johon lasketaan mukaan nimelliskoron lisäksi muut lainasta koituvat kulut, kuten avausmaksut ja tilinhoitokulut.

Laadukkaan antiikkiesineen osuessa kohdalle ostopäätös on tehtävänä nopeasti. Tällöin apuna voi toimia lainaraha. Esimerkiksi kätevä joustoluotto on luottokortin tapaan toimiva laina, josta lainansaaja voi nostaa rahaa omalle käyttötililleen tarpeen mukaan. Korkoa ja kuluja maksetaankin vain siitä osuudesta, jonka hän on käyttänyt, ei koko lainasummasta.

Samalla tulee olla varma, että laina pystytään maksamaan takaisin. Antiikkia ei kannata kerätä velaksi asti, sillä lainarahan tarkoituksena on tässä mielessä pikemmin avittaa arvokkaampien esineiden ostoa, ei korvata oman rahan käyttöä kokonaan.

flash-blog