Antiikkinen sisustus

Aikaisemmin on mielletty, että antiikkiset huonekalut ja antiikki sisustuksessa olisi ainoastaan vanhempien ihmisten tyyliä mukaileva suuntaus. Niin ei kuitenkaan ole, sillä antiikki on hyvin suosittu sisustustyyli myös nuorten keskuudessa. Yksi syy, miksi antiikki on nykyään entistäkin suositumpaa, on kestävän kehityksen ja pysyvyyden lisääntyminen ihmisten ajattelutavassa. Antiikkiset huonekalut ja esineet ovat aina vanhoja, joten ne ostetaan yleensä kirpputoreilta, nettikirppiksiltä tai muista vastaavista paikoista. Kierrätetyn huonekalun tai esineen ostaminen saa ostajan tuntemaan itsensä hyvää tekeväksi. Antiikki on siis myös vastuullisen ihmisen valinta.

Panosta pieniin yksityiskohtiin

Vaikka antiikkiset huonekalut ovat upeita ja kestäviä, ne maksavat kohtalaisen paljon. Kaikilla ei siis välttämättä ole varaa täyttää kotiaan antiikkisilla huonekaluilla. Pienilläkin yksityiskohdilla voi kuitenkin saada kotiinsa antiikkista tunnelmaa. Esimerkiksi puukehykset ovat hyvä esimerkki tästä. Puukehykset sopivat yhteen myös vanhojen huonekalujen kanssa, sillä ne edustavat samaa tyylisuuntausta. Kehyksiin voi asetella kuvia itselleen rakkaista ihmisistä ja hetkistä, jotka ovat jääneet mieliin.

Kehysten lisäksi sisustajan kannattaa panostaa koriste-esineisiin, maljakoihin ja muihin esineisiin, jotka paljastavat jotakin kodista ja siellä asujista. Persoonallisuutta kannattaa siis ehdottomasti tuoda esiin kaikkialla kodissa, sillä silloin koti tuntuu enemmän omalta. Kodin ei myöskään tarvitse aina olla neutraalin värinen, vaan siellä voi olla väriä näkyvillä. Kaikki riippuu asukkaista ja siitä, millainen tunnelma kotiin halutaan.

flash-blog