Antiikki kiinnostaa ihmisiä

Antiikkiesineillä tarkoitetaan vanhoja esineitä, kuten huonekaluja, maalauksia ja kirjoja, joita tyypillisesti myydään huutokaupoissa tai antiikkiin erikoistuneissa liikkeissä. Antiikkiesineet ovat myös keräilykohteita ja osalle jopa sijoituskohteita.

Vanhat tavarat ja esineet kiinnostavat ihmisiä, ja myös Suomessa on tehty lukuisia löytöjä menneiltä ajoilta. Vanhat tavarat ja esineet auttavat ihmisiä tutustumaan sekä oman lähiympäristön että koko maailman historiaan paremmin. Antiikkia kuvaavat tai muuten retrohenkiset julisteet voi kehystää yhteensopivaksi muun sisustuksen kanssa. Posterstore.fi-verkkokaupassa vaihtoehtoja on paljon, joten valikoimaan tutustumiseen kannattaa varata aikaa.

Mitä antiikki on?

Suomessa antiikiksi voidaan luokitella yli 100 vuotta vanhoja esineitä, ja esineet voivat olla hyvinkin arvokkaita. Antiikki sopii sisustukseen, mutta erityisesti kallisarvoisia esineitä kannattaa säilyttää vaalien. Osa antiikin harrastajista keskittyy esineiden keräämiseen. Monesta suomalaisesta kodista löytyy esimerkiksi perinnöksi saatu taskukello, joka voi paljastua hyvinkin arvokkaaksi. Omat perintökalleudet kannattaa siis käydä arvioimassa antiikkiesineisiin perehtyneiden ammattilaisten luona.

Antiikkiesineiden ja -tavaroiden tunnistaminen on ammattilaisten työtä, mutta ammattilaisen neuvojen avulla jokainen antiikkia omistava voi pitää aarteistaan hyvää huolta. Asiasta kiinnostuneille on tarjolla monenlaisia kursseja, joiden avulla omaa asiantuntemustaan voi kehittää ja syventää entisestään. Myös kulkuneuvot, esimerkiksi autot, voivat olla antiikkia ja hyväkuntoisina yllättävän arvokkaita.

Antiikki ja sisustus

Antiikkihuonekalut sopivat monenlaisiin sisustukseen. Tyylien rikkominen on sallittua, joten yhteen tyylisuuntaukseen ei tarvitse jumittua. Vanhan ja uuden yhdistäminen on moderni, omaperäinen vaihtoehto myös sisustuksessa. Julisteet tarjoavat mahdollisuuden elävöittää ja personoida sisustusta omien mielenkiinnon kohteiden mukaisesti.

Julisteet sopivat hyvin myös lapsiperheisiin, koska seinille tauluiksi ripustetut julisteet yleensä säilyvät ehjinä rajuissakin leikeissä. Toisaalta julisteiden avulla huonetta voi helposti elävöittää ja myös käyttää lasten opettamiseen. Jos esimerkiksi valitset julisteeseen erilaisia kartta-aiheita, tarjoat lapsillesi leikkien lomaan annoksen maantiedettä ja historiaa yhdistettynä tyylikkääksi sisustustuotteeksi.

Monet antiikkiesineet ovat tunnetusti kalliita, mutta julisteet ovat hinnoittelultaan kohtuullisia. Tämä tarkoittaa sitä, että voit vaihdella sisustustasi esimerkiksi vuodenaikojen mukaan. On myös luonnollista, että sisustusmakusi muuttuu ajan myötä ja erityisesti elämäntilanteiden muuttuessa. Rohkeimmat yhdistelevät erilaisia tyylejä ja asettelevat seinillensä valokuva- ja taidejulisteita sulavaan sopusointuun.

flash-blog