Akvaario sopii antiikilla sisustettuun kotiin

Akvaariokalojen kasvatuksen arvellaan ulottuvan jopa 2 000 vuoden taakse, jolloin Kiinassa alettiin mitä ilmeisimmin jalostaa karppeja. Modernin akvaarioharrastuksen sen sijaan katsotaan alkaneen 1856, kun Emil Adolf Rossmässler, aikana tunnettu luonnontieteilijä, kirjoitti aihetta käsittelevän lehtiartikkelin. Näin pitkän linjan harrastus sopiikin todella hyvin antiikilla sisustettuun kotiin! Antiikkia suosivien kotien värimaailma on usein melko tumma ja kauniisti sisustettu akvaario tuo kotiin upean väriläiskän. Samalla se tuo kotiin myös elämää, eikä antiikkisessa kodissa enää akvaarion myötä tunnu siltä kuin asuisi museossa. Akvaariokalat ovat kiva vaihtoehto kodin lemmikiksi siinäkin mielessä, että ne eivät sotke antiikkisohviasi karvoilla.

Akvaario näppärästi

Akvaario löytyy näppärästi verkosta osoitteesta Zoo.fi – samasta osoitteesta voit ostaa myös laadukkaita akvaariotarvikkeita. Zoo.fi tarjoaa tuotteita sekä makean että suolaisen veden akvaarion perustamista varten ja jo akvaarion perustamisen ensi metreiltä lähtien kannattaakin lähteä miettimään millaisia asukkaita akvaarioonsa haluaa. Esimerkiksi lehti- ja kultakalat vaativat suuren akvaarion, kun taas esimerkiksi taistelukala viihtyy hieman pienemmässäkin tankissa.

Ethän kuitenkaan koskaan osta kotiisi kultakalamaljaa! Ne ovat jo niin antiikkisia kapistuksia, että nykyinen eläinsuojelulainsäädäntö kieltää sellaisten käyttämisen kalojen asumuksena. Vaikka antiikki olisikin mieleesi, on eläinten kohdalla aina noudatettava nykyisiä eläinsuojelusäädöksiä. Eläintenhoidon osalta modernit tavat ovatkin yleensä antiikkisia reippaasti parempia ja Zoo.fi tarjoaa sinulle mahdollisuuden huolehtia akvaariosi lemmikeistä viimeisimmän modernin tekniikan avulla. Kun tilaat akvaariosi Zoo.fi-verkkokaupasta, on sekä akvaarion että akvaariotarvikkeiden tilaaminen erityisen näppärää ja stressitöntä!

Akvaarion sisustus

Kun olet tilaamassa kotiisi uutta akvaariota, samalla kannattaa miettiä, millaisen sisustuksen akvaarioosi haluat. Akvaariossa tulee olla esimerkiksi riittävästi piilopaikkoja, jotta kalat ja mahdolliset muut akvaarion asukkaat tuntevat siellä olonsa kotoisaksi. Tutustu siis huolellisesti toivomasi kalaston vaatimuksiin ja pyri huomioimaan valitsemiesi kalojen elintavat akvaarion sisustusta suunnitellessasi. Erilaiset kalat arvostavat akvaarion sisustuksessa hieman erilaisia asioita, joten on tärkeää, että tunnet valitsemiesi lajien elintavat!

Jos akvaarion sisustuksen haluaa henkivän kodin antiikkiharrastusta, on myös tämä mahdollista. Zoo.fi tarjoaa esimerkiksi upeita Aqua Della -tuotemerkin antiikin Kreikan pilareita ja patsaita jäljitteleviä akvaarion sisustustuotteita, joiden avulla voit loihtia akvaarioosi upeaa antiikin Kreikan tunnelmaa.

flash-blog