Antiikkikorut ovat hyvää kauppatavaraa

Oletko perinyt isovanhemmiltasi esineitä tai vaikkapa koruja, jotka lojuvat varastossasi käyttämättöminä? Saatat tietämättäsi säilyttää arvokkaita esineitä, jotka myymällä saatat tienata itsellesi omaisuuden hetkessä.

Antiikkien keräily on nykyään muodissa. Joku kerää antiikkia vain harrastuksena ja saattaa tosi elämässä olla vaikkapa kiinteistönvälittäjä tai lääkäri, kun taas toiset ovat saattaneet tehdä siitä itselleen jopa ammatin. Tällaiset ammattilaiset kerääjät ovat valmiita maksamaan suuriakin summia päästäkseen käsiksi upeisiin antiikkeihin, ja varsinkin korut ovat antiikkien maailmassa pinnalla juuri nyt. Antiikkikoruihin erikoistuneet keräilijät voivat myöhemmin myydä tuotteet eteenpäin hyvään hintaan ja he tietävät pikaisellakin arviolla sanoa, miltä vuosisadalta koru on peräisin, millaisista materiaaleista se on tehty ja minkä laatuinen se on. Lisäksi he voivat antaa sinulle hinta-arvion sekä tarjouksen siitä, millaiseen hintaa olisivat valmiita sen ostamaan.

Monet korut ovat kulkeneet suvuissa vuosisatoja

On helppoa, ettet välttämättä edes tiedä omistavasi tuhannen euron kauppatavaraa pölyttymässä laatikossasi. Tämä johtuu siitä, että monesti korut kulkevat suvuissa jopa satojen vuosien ajan äidiltä tyttärelle perintötavarana. Tällöin voi käydä niin, että korun haltuunsa saanut ei voi edes aavistaa, kuinka vanha ja arvokas tavara on kyseessä, vaan pitää sitä isoäidin suhteellisen arvottomana helynä. Monissa suvuissa on tähän päivään saakka säilynyt koruja jopa 1800-luvun alulta. Tällaisten sukukorujen myyminen pois ei kuitenkaan kaikille ole vaihtoehto, vaikka niistä voisikin tienata itselleen sievoisen summan rahaa. Monille korujen tunnearvo on kahisevaa tärkeämpää, joten arvon tietäessäänkin he päätyvät pitämään sukunsa kalleuden itse.

flash-blog