Näin voit löytää keräilyharvinaisuuksia

Jokaisella on ollut jossakin vaiheessa elämäänsä toiveissa aarteen löytäminen. Se on hauskaa ja jännittävää, ja voi parhaassa tapauksessa tuoda löytäjälleen hyvät rahat. Monelle tällainen voi olla hauska harrastus ajatuksen tasolla, mutta kovinkaan moni ei tiedä, miten päästä alkuun. Mistä aarretta voi etsiä? Tässä artikkelissa annamme parhaat vinkit siihen, miten voit löytää harvinaisia keräilyaarteita.

Ensiksi kannattaa kuitenkin käydä läpi pari perusasiaa. Ensinnäkin löytääksesi aarteen sinun tarvitsee tietää, mitä olet etsimässä. Oletko kiinnostunut muumimukeista, itämaisista matoista, keskiaikaisesta taiteesta, vai ovatko keräilysi kohteena vaikkapa harvinaiset listat kotiin? Tuhansien eurojen arvoinen aarre saattaa lojua pölyttymässä jossakin parin euron hintaan ilman että kukaan edes tietää sen arvoa. Ota siis selvä linja siihen, millaista tavaraa etsit ja ostat. Sokkona roskan ostaminen ei välttämättä ole mutkattomin tie rikkauteen. Toiseksi, tämä harrastus vaatii aikaa ja rahaa. Mikäli olet valmis panostamaan näihin, saattaa se ajallaan ja kovalla työllä johtaa rikkauksiin. Kolmanneksi, jos et itse tiedä, ota yhteyttä johonkuhun, joka tietää. Asiantuntijat ovat usein valmiina auttamaan, ja heidän avullaan saat varmemman arvion löytösi arvosta.

Vieläkö kiinnostaa? Mennään siis itse asiaan! Seuraavaksi esittelemme parhaat paikat keräilyharvinaisuuksien löytämiseksi.

Mummon ullakko

Kaikkein upeimmat esineet saattavat löytyä vaikkapa sieltä, mistä niitä kaikkein vähiten odottaisi – vaikkapa mummulan takan reunalta! Kolua siis isovanhempien varastot tarkoin, sillä jopa tuhansien eurojen arvoiset aarteet saattavat odottaa löytäjäänsä pölyttyessään ullakolla. Usein tavaroiden arvo kasvaa ajan myötä, joten omistaja ei välttämättä ole edes tietoinen omistamansa aarteen arvosta.

Kuolinpesä

Kuolinpesät ovat yksiä suurimmista aarreaitoista. Usein kuolinpesien jäämistöä saatetaan myydä esimerkiksi huutokaupoissa, ja tällöin keräilijät ovat skarppina. Kuolleen omaisilla on usein muutakin mietittävää kuin tuotteiden arvo, joten aarteita voi saada haltuunsa pilkkahintaan. Kuolinpesähuutokauppoja kannattaa metsästää esimerkiksi paikallislehden sivuilta. Mitä pienempi pitäjä, sitä varmempaa on, että pelipaikalle ei ilmesty paljoa kilpailijoita ja saat haalittua itsellesi parhaat löydöt päältä.

Kirpputori

Ehkä monelle tutuin keino saalistaa keräilymaailman herkkuja ovat kirpputorit – nuo upeita keräilyesineitä pullollaan olevat aarresaaret! Kirpputorien koluaminen on moneltakin kantilta mielekästä puuhaa, sillä sieltä voi tehdä edullisia löytöjä niin arkielämään kuin keräilynkin saralta. Kirpputorien koluaminen on jännittävää, sillä koskaan ei tiedä, mitä sieltä käsiinsä saa. Joskus kohdalle saattaa osua myös jättipotti, ja parin euron hintaan voi saada ostettua itselleen jopa tuhansien eurojen arvoisen aarteen.

Huutokauppavarasto

Jokainen, joka on joskus katsonut huutokaupoista kertovia amerikkalaisia tosi-tv-ohjelmia, tietää varmasti niiden olevan mielenkiintoista ja jännittävää puuhaa. Mutta moniko tiesi, että samaa voi harrastaa myös koti-Suomessa? Kyllä vain, täälläkin voit ostaa itsellesi huutokaupasta hylätyn varaston sokkona ja nauttia sen tarjoamista aarteista! Kyseessä on tietynlainen riskinotto, joka saattaa maksaa itsensä takaisin moninkertaisena tai aiheuttaa suunnattomasti päänvaivaa. Tämän sorttinen aarteidenetsintä on riskialtista, mutta soveltuu hyvin jännityksestä pitäville. Joskus ihmiset hylkäävät varastoihinsa tuhansien eurojen arvosta tavaraa, ja juuri sinä voi olla se, joka ottaa niistä kaiken hyödyn irti. Uskallatko ottaa riskin, vai jäätkö pelon valtaan? Se jää nähtäväksi.

flash-blog