Antiikkiesineet – yli 100 vuotta ikää

Antiikkiesineiksi määritellään esine, jolla on ikää yli 100 vuotta. Moni arvokas antiikkiesine siirtyy perintönä sukupolvelta toiselle, ja siihen liittyy usein siksi myös tunnearvoa. Hinta-arvion tekeminen kannattaakin jättää ammattilaisen tehtäväksi, jotta se ei vääristy tunneseikkojen vuoksi. Päätös esineen myymisestä tulisikin tehdä vasta sen jälkeen, kun on ensin keskustellut asiasta asiantuntijan kanssa.

Harkinnan jälkeen kauppoja hieromaan

Asiantuntija osaa kertoa, milloin on oikea aika myydä antiikkiesine, sillä oikea myyntiaika voi nostaa antiikkiesineen arvoa merkittävästi. Tällä hetkellä kustavilainen tyyli sekä funktionalismi ovat antiikkiesineissä muodissa. Nyt yhdistellään uutta ja vanhaa, ja esineitä hankitaan valikoidusti. Esineitä laitetaan harkiten esille, ja voivat ne olla yksittäisinä katseenvangitsijoina myös hieman massiivisempia.

Antiikkiesineen myyjä voi tutkailla myös internetin antiikkisivustoilta arvoa omalle esineelleen. Jos samanlaisia esineitä on myynnissä useampia – kuten esimerkiksi lasiesineiden kohdalla – voi tarkan hinta-arvion pystyä tekemään pelkästään kuvien välityksellä. On kuitenkin selvää, että esineen tulee silloin olla täysin ehjä, virheetön ja värjäytymätön.

Kun hinta-arvio on tehty, voi esineen antaa myyntiin antiikkihuutokauppaan, tai sen voi myydä netin myyntisivustojen kautta. Tarkka kuvaus esineestä, ja valmius laittaa siitä esimerkiksi lisäkuvia ostajalle, ja jopa tapaaminen ostajan kanssa kasvokkain ovat tae molemmille osapuolille, että kauppa sujuu odotusten mukaan, ja että myyjä saa varmasti myös maksun. Postitus on myös hyvä vaihtoehto, mutta tällöin on hyvä huomioida – etenkin jos esine on arvokas – että se on vakuutettu myös kuljetuksen ajaksi.

flash-blog